ADVISERING 

BOUWFYSICA

DUURZAAMHEID

COMFORT

CLT

cross laminated timber ELEMENTEN

 

CLT, ofwel cross laminated timber, zijn panelen die worden gemaakt door het kruislings verlijmen van massief houten planken. De nerf wordt dus telkens in de andere richting gelegd. CLT-panelen zijn prima constructief te gebruiken voor zowel binnen- als buitenwanden, evenals voor vloeren en daken. De panelen zijn qua uiterlijk en technische mogelijkheden bovendien ook probleemloos te combineren met andere bouwmaterialen. Het gewicht van deze constructieve CLT-panelen (ca. 450 kg/m3) is veel lager dan vergelijkbare panelen van beton (ca. 2.500 kg/m3), waardoor ook de fundatieconstructies aanzienlijk lichter uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast kunnen deze elementen fabrieksmatig compleet afgewerkt worden met geïsoleerde (gevel-)afwerksystemen, kozijnen en installatie voorzieningen.

1/4

 

Met computergestuurde CNC-freesmachines worden de uitsparingen voor kozijnen, doorvoeren en aansluitingen exact op maat aangebracht, waardoor elementen ontstaan met zeer geringe maattoleranties. Daarnaast bezit de  constructie uitstekende eigenschappen qua brandwerendheid. De materialen en de uiteindelijke elementen zijn voorzien van Europese kwaliteitscertificaten. Het naaldhout is op kwaliteit geselecteerd en afkomstig van duurzaam beheerde bossen. Het wordt in de fabriek geproduceerd en op maat gemaakt met alle voordelen van dien.​ De productie van CLT geeft in tegenstelling tot het gebruik van bouwmaterialen als beton en steen geen CO2 uitstoot, terwijl de toepassing ervan juist leidt tot een reductie van CO2. Daarnaast worden CO2 intensieve materialen, zoals beton,  uitgespaard.

HSB

houtskeletbouw

ELEMENTEN

 

De basiselementen kunnen samengesteld worden als traditionele houtskeletbouw-elementen. Ze zijn leverbaar als losse elementen voor bijvoorbeeld binnenspouwbladen, maar kunnen ook compleet worden afgewerkt. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde inclusief eventuele kozijnen voorzien van beglazing en installatievoorzieningen. De elementen worden bij een van onze productielocaties onder gecontroleerde omstandigheden geproduceerd. Toegepaste materialen en de uiteindelijke elementen zijn voorzien van Europese kwaliteitscertificaten. Het naaldhout is op kwaliteit geselecteerd en afkomstig van duurzaam beheerde bossen. 

 

1/4

 

De elementen worden voorzien van isolatie (steen- of glaswol) en onderscheiden zich door een uitstekende luchtdichtheid, goede geluidisolatie en brandwerendheid. Een Rc- waarde tot 7,0 m2K/W is leverbaar.

 

We beschikken over een productiecapaciteit van circa 20.000 m2 per jaar. Tijdens het voorbereidings- en productieproces maken we vanzelfsprekend gebruik gemaakt van BIM-engineering. Zo dragen we bij aan hoge kwaliteitsstandaarden en korte levertijden.  

AFWERKING

GEVELELEMENTEN

De basiselementen voor de gevels kunnen voorzien worden van verschillende soorten afwerkingen zoals minerale steenstrips, buitengevelisolatiesystemen, houtbekledingen en andersoortige materialen.

De meeste vraag gaat uit naar een afwerking passend in een traditioneel straatbeeld. Het aanzicht - ‘Hollandse’ baksteen - creëren we met minerale steenstrips. De strips zijn zeer licht in gewicht, onderhoudsarm en duurzaam. De natuurgetrouwe baksteen-reproducties bestaan uit circa 90% zand en 10 % bindmiddel en kleurstof. Deze steenstrips belasten het milieu veel minder dan de traditionele baksteen.

 

 

 

ADVISERING

BOUWFYSICA

BINNENMILIEU

DUURZAAMHEID

 

Totalbuild werkt, naast de expertise van de eigen adviseurs, nauw samen met adviseurs van Pro-Metis https://pro-metis.nl en beschikt daarmee over multidisciplinaire kennis en ervaring. De disciplines omvatten onder meer: 

  • bouwfysica; waaronder geluidwering, luchtdicht bouwen, warmte en vocht

  • binnenmilieu; waaronder akoestisch, visueel en thermisch comfort en binnenluchtkwaliteit

  • duurzaamheid met de raakvlakken gebouw, energieconcepten en milieuprestaties

 

1/7

 

Voor het verhardingsproces volstaat een temperatuur van circa 60 ℃ waarmee de CO2-uitstoot beperkt blijft.

 

Naast een grote variatie aan kleuren, formaten en structuren is iedere gevelsteen te reproduceren.  In combinatie met vrijwel alle metselwerk-verbanden en voegkleuren stelt u dus uw eigen voorkeuren vast. Door speciale ‘hoekstenen’ benaderen we hoeken, neggekanten en rollagen. 

 

De verschillende gevelafwerkingen leveren we op verzoek met verzekerde garanties.

 

Deze gezamenlijke dienstverlening bieden we aan klanten, maar ook aan onder meer samenwerkingspartners, toeleveranciers en certificerende instellingen. Ter ondersteuning van onze diensten beschikken we over geavanceerde eigen middelen, zoals software, laboratoriumfaciliteiten en meetapparatuur. Daarnaast hebben we een directe verbinding met zowel de TU Delft als de TU Eindhoven voor verdere onderzoeksvraagstukken. 

ONZE PRODUCTEN EN DIENSTEN

leveren CLT elementen

leveren HSB elementen

compleet afwerken van de bouwelementen

monteren van de elementen 

adviseren op gebied van bouwfysica, duurzaamheid en binnenmilieu

TOTALBUILD   B.V.

Hoeflingweg 5b

7241 CJ Lochem

+31 (0) 88 010 4900

info@totalbuild.nl

Henk Lonink     

+31 (0) 6 537 538 56

h.lonink@totalbuild.nl 

       

 

Contactgegevens 

 

 

SOCIAL MEDIA

KvK nummer

75 200 406

BTW nummer 

NL 860 182 332 B01

IBAN nummer

NL15 ABNA 0860 3795 23

     

 

      Copyright     2019 

TOTALBUILD  |  Elements that make a difference