HOUTSKELETBOUW ELEMENTEN

 

De basiselementen kunnen samengesteld worden als traditionele houtskeletbouw-elementen. Ze zijn leverbaar als losse elementen voor bijvoorbeeld binnenspouwbladen, maar kunnen ook compleet worden afgewerkt. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde inclusief eventuele kozijnen voorzien van beglazing en installatievoorzieningen. De elementen worden bij een van onze productielocaties onder gecontroleerde omstandigheden geproduceerd. Toegepaste materialen en de uiteindelijke elementen zijn voorzien van Europese kwaliteitscertificaten. Het naaldhout is op kwaliteit geselecteerd en afkomstig van duurzaam beheerde bossen. 

 

SIPS ELEMENTEN

[ STRUCTURAL INSULATED

PANEL

SYSTEM] 

 

SIPS-elementen bestaan uit een binnen- en buitenblad van bijvoorbeeld OSB, cementgebonden of kunststof platen. De platen zijn onder hoge druk verlijmd met een hard kunststof isolatieschuim van geëxpandeerd polystyreenschuim (EPS) of polyurethaanschuim (PUR). Zo ontstaan zeer stijve en sterke ‘sandwichpanelen’. De panelen worden onderling gekoppeld door speciale geïsoleerde verbindingsprofielen die voor een continue luchtdichte en isolerende laag zorgen. Samen met het kaderprofiel ontstaat uiteindelijk een compleet gevelelement dat kan worden voorzien van verdere afwerkingen.

 

Door de toepassing van de harde kunststof isolatiematerialen is de dikte - in vergelijking met traditionele houtskeletbouw - aanzienlijk dunner.

AFWERKING

GEVELELEMENTEN

De gevelelementen kunnen voorzien worden van verschillende soorten afwerkingen zoals minerale steenstrips, buitengevelisolatiesystemen, houtbekledingen en andersoortige materialen.

De meeste vraag gaat uit naar een afwerking passend in een traditioneel straatbeeld. Het aanzicht - ‘Hollandse’ baksteen - creëren we met minerale steenstrips. De strips zijn zeer licht in gewicht, onderhoudsarm en duurzaam. De natuurgetrouwe baksteen-reproducties bestaan uit circa 90% zand en 10 % bindmiddel en kleurstof. Deze steenstrips belasten het milieu veel minder dan de traditionele baksteen.

 

 

 

ADVISERING

BOUWFYSICA

BINNENMILIEU

DUURZAAMHEID

 

Totalbuild werkt, naast de expertise van de eigen adviseurs, nauw samen met adviseurs van Pro-Metis https://pro-metis.nl en beschikt daarmee over multidisciplinaire kennis en ervaring. De disciplines omvatten onder meer: 

  • bouwfysica; waaronder geluidwering, luchtdicht bouwen, warmte en vocht

  • binnenmilieu; waaronder akoestisch, visueel en thermisch comfort en binnenluchtkwaliteit

  • duurzaamheid met de raakvlakken gebouw, energieconcepten en milieuprestaties

 

1/4

 

De elementen worden voorzien van isolatie (steen- of glaswol) en onderscheiden zich door een uitstekende luchtdichtheid, goede geluidisolatie en brandwerendheid. Een Rc- waarde tot 7,0 m2K/W is leverbaar.

 

We beschikken over een productiecapaciteit van circa 20.000 m2 per jaar. Tijdens het voorbereidings- en productieproces maken we vanzelfsprekend gebruik gemaakt van BIM-engineering. Zo dragen we bij aan hoge kwaliteitsstandaarden en korte levertijden.  

1/6

 

Met deze elementen kunnen bovendien hogere isolatiewaardes worden behaald. Daarnaast zijn SIPS-elementen zeer licht in gewicht (circa 25 kg/m2). De kostprijs van SIPS-elementen liggen daarmee aanzienlijk lager dan traditionele gevelelementen. Dit bij een hoger isolatierendement. 

 

De elementen kunnen daarnaast ook als losse panelen geleverd worden tot een afmeting van 1.250 mm x 3.050 mm.

   Tabel: vergelijking isolatiematerialen met bijbehorende diktes panelen

1/8

 

Voor het verhardingsproces volstaat een temperatuur van circa 60 ℃ waarmee de CO2-uitstoot beperkt blijft.

 

Naast een grote variatie aan kleuren, formaten en structuren is iedere gevelsteen te reproduceren.  In combinatie met vrijwel alle metselwerk-verbanden en voegkleuren stelt u dus uw eigen voorkeuren vast. Door speciale ‘hoekstenen’ benaderen we hoeken, neggekanten en rollagen. 

 

De verschillende gevelafwerkingen leveren we op verzoek met verzekerde garanties.

 

Deze gezamenlijke dienstverlening bieden we aan klanten, maar ook aan onder meer samenwerkingspartners, toeleveranciers en certificerende instellingen. Ter ondersteuning van onze diensten beschikken we over geavanceerde eigen middelen, zoals software, laboratoriumfaciliteiten en meetapparatuur. Daarnaast hebben we een directe verbinding met zowel de TU Delft als de TU Eindhoven voor verdere onderzoeksvraagstukken. 

ONZE PRODUCTEN EN DIENSTEN

leveren houtskeletbouw elementen

leveren sips elementen

compleet afwerken gevelelementen

adviseren op gebied van bouwfysica, duurzaamheid en binnenmilieu

TOTALBUILD   B.V.

Hoeflingweg 5b

7241 CJ Lochem

+31 (0) 88 010 4900

info@totalbuild.nl

Henk Lonink     

+31 (0) 6 537 538 56

h.lonink@totalbuild.nl 

       

Gosse Landstra

+31 (0) 6 534 020 32

g.landstra@totalbuild.nl

 

Contactgegevens 

 

 

SOCIAL MEDIA

KvK nummer

75 200 406

BTW nummer 

NL 860 182 332 B01

IBAN nummer

NL15 ABNA 0860 3795 23

     

 

      Copyright     2019 

TOTALBUILD  |  Elements that make a difference